Kalastus

Punkaharjun aluetta ympäröivät järvet, joissa on runsaasti erilaisia kaloja. Punkaharju Resort tarjoaa täyden valikoiman palveluita kalastajalle, joiden ansiosta voit viettää ihastuttavan loman mieliharrastuksesi parissa. 
 

Veneiden vuokraus

Puruveden ja Pihlajaveden kalastuspaikat ovat hyvin lähellä Punkaharju Resortia. Voit kalastaa yksin tai oppaan kanssa. Venevuokraus Harjun Portti. 
 

Kalastuslupa

Onkimiseen sekä pilkkimiseen ei tarvita lupaa. 

Muuhun kalastukseen tarvitaan valtionlisenssi. 

Valtionlisenssin hinta vuodeksi 24 euroa, 7 vuorokaudeksi 7 euroa. Alle 18 ja yli 65 ikäisille ei tarvitse ostaa valtionlisenssiä. Sama sääntö pätee henkilöille, jotka kalastavat tavallisella ongella sekä talvella pilkillä. Maksu suoritetaan Suomen maa- ja metsätalousministeriön tilille: IBAN FI47 5000 0121 5028 42. Valtionlisenssi voi maksaa myös Internetissa (engl.) tai sivustolla Harjun Portti. 

Tuunasaaren vesistön kalastusalueet

Tuunasaaren vesistön kalastusalueita ovat Tuunasaaren ja Laukansaaren vesistö sekä ja Punkaharjun kunnassa sijaitsevan saariston ympärillä sijaitsevat Pihlajavesi ja Puruvesi. Veden laatu koko alueella on hyvä ja kirkas. Vesistö on yleensä matala, mutta on syviäkin noin 20 metrin paikkoja.